Nat of droog scheren

 

Voordelen van droog scheren

Droog scheren is de snelste methode om te scheren. Snel even ’s ochtends scheren voor het werk zal vaak droog gebeuren. Alle scheerapparaten zijn geschikt om droog te scheren. Droog scheren kan altijd omdat er geen water nodig is. Dat is handig voor op vakantie of om zelfs nog even snel in de auto te scheren. Zorg in dat laatste geval wel dat het scheerapparaat goed is opgeladen!

Voordelen van nat scheren

Bij nat scheren openen de poriën en ontspant de huid. Hierdoor is de kans op een huidirritatie door het scheren veel kleiner en kan bovendien een gladder effect worden bereikt. Bij nat scheren kan scheerschuim of scheerconditioner worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld bij het Philips Nivea for Men scheerapparaat. Dit scheerapparaat kan ook onder de douche gebruikt worden.

Nadelen van droog scheren

Droog scheren kan slecht zijn voor de huid. Vooral mannen met een gevoelige huid hebben last van droog scheren. Dit kan namelijk huidirritaties en een droge huid veroorzaken. Maak de huid eerst goed warm om dit tegen te gaan, bijvoorbeeld met een warme handdoek.

Nadelen van nat scheren

Nat scheren kost meer tijd dan droog scheren. Niet iedereen heeft de tijd om dagelijks nat te scheren. Bovendien is nat scheren een scheermethode die geleerd moet worden. Ook belangrijk: niet elk elektrisch scheerapparaat is geschikt voor gebruik onder de douche.
 
Scheerapparaten voor droog scheren
Scheerapparaten voor nat scheren
MOOI GEVONDEN OP
fonQ.nl

Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt Scheerapparaat.nl cookies - Meer informatie over cookies

Verberg deze melding